Зъбни импланти – да се лекувам ли?

Кога се предприема лечение с импланти?

Има ли възможност да бъдете лекувани с импланти, който са заместители на Вашите зъбни корени? При какви условия може да се случи това? Информация за това денталният лекар може да Ви даде още при първата визита и да Ви обясни, че няма директна имплантация на естествени зъби, а става на въпрос за поставяне на зъбни импланти и последващо поставяне на зъбни коронки върху тях.

За успешното финализиране на имплантатно-протетичното лечение, еднакво важни са както прецизно проведеното имплантиране, така и последващото го протезиране. Вашето лечение не приключва с поставянето на зъбни импланти. Следва изпълнение на предварителния протетичен план т.е. изработване и фиксиране на протезните конструкции. Зъбния имплант се натоварва чрез корона, мост или снемаема протеза. Той осигурява по-голяма стабилност на конструкцията, за да можете по-ефективно да се храните, говорите и усмихвате.
За да бъдете лекувани със зъбни импланти е необходимо наличието на определени условия. Едно от най-важните е да има достатъчен обем кост в трите равнини /височина, ширина и дълбочина/, където те да бъдат положени. Всеки конкретен клиничен случай е строго специфичен и това как той трябва да бъде решен, зависи от опита и квалификацията на имплантолога – протезист или на екипа от специалисти. Възможностите на денталната иплантология за подобряването на тези условия непрекъснато се увеличават.


Понякога само един зъбен имплант може да разреши Вашия проблем. В други случаи няколко поставени импланта магат да Ви създадат неприятни проблеми за години напред./ Един простичък пример. Поставят Ви се зъбни импланти от едната страна. След това се оказва, че от другата не може – причини много. Въпросът е, какво правите после?/
Използването на съвременна апаратура за диагностика и лечение, създадена специално за нуждите на денталната имплантология е съществена предпоставка за успешния лечебен резултат с импланти.
В малък процент от случаите поставения зъбен имплант може да бъде изхвърлен и поради непознати засега причини. Това не бива да Ви смущава. Отстраняването на отхвърления имплант става съвсем безболезнено. Само дни след това на мястото, където е бил поставен все едно нищо не е имало. Много често и съвсем успешно, се пристъпва към втора имплантация. Винаги е възможно Вие да бъдете лекуван и по някой от класическите методи за протезиране.
Не бива да забравяте, че действията на стоматолога са „едната страна на монетата“, от другата страна сте Вие, т.е. за крайния успех се изисква Вашата съпричастност. Запомнете добре всички напътствия и наставления, които ще Ви бъдат дадени! Изпълнявайте ги стриктно! Споделяйте дори и най-малките си тревоги! Ако сте решили зъбните импланти да бъдат заместители за Вашите собствени зъби, перфектната орална хигиена е гаранция за оралното Ви здраве.
Не пропускайте контролните профилактични прегледи – те са условие за дълготрайни положителни лечебни резултати!
Бъдете сигурни, че лечението със зъбни импланти – заместители за Вашите зъби, е инвестиция в качеството Ви на живот, независимо от възрастта Ви.

© 2018 DentaConsult. All Rights Reserved.