Зъбни импланти при недостатъчен обем кост

Зъбни импланти при недостатъчен обем кост

Съвсем естествен е въпросът: какво да се прави и възможно ли е да се осъществи лечение със зъбни импланти при липса на достатъчно кост, в която те да бъдат положени?

Отговорът е да!
Използването на нови инструменти, нови апарати, нови методики, костни заместители и биорезорбируеми мембрани направи това възможно.

Костното заместване е едно от съвременните стоматологични направления за възстановяване на загубени поради различни причини нормални костни структури.Възстановяването на костните структури около съществуващи зъби е предмет на дейност на пародонталната хирургия.

В много случаи на вече загубени зъби или токива, на които им предстои екстрахиране /изваждане/, костно-заместителната терапия играе роля на предварителна подготовка за протетично или имплантатно-протетично лечение. По същество тя представлява хирургична интервенция, която осигурява необходимата височина и широчина на костта, в която ще се положат интраосалните имплантати. Трябва да знаете, че в последствие дори и да се реши да се проведе класическо протетично лечение, вместо да се постави интраосален имплантат, тази костно-заместителна терапия има своето огромно значение. Това възстановяване осигурява по добри възможности за хигиена и профилактика, а също така за естетиката на възстановеното съзъбие, т.н. червена естетика /естетика на нормално видимия алвеоларен израстък и гингива/ и бяла естетика /дължина на зъбната корона/.

Костно заместителните присадки могат да бъдат използвани самостоятелно или с различните методи на поставяне на интраосалните имплантати.

Едноетапна методика

Двуетапна методика

Синус лифтинг

Костна експанзия

Заключение

© 2018 DentaConsult. All Rights Reserved.