Имплантни системи

Видове лечения със зъбни импланти

Един зъбен имплант може да е постоянен заместител на загубения по различни причини зъб.

Зъбният имплант служи за задържане на корони, мостове или протези по същия начин както и естествените зъби. Много дентални лекари смятат зъбните импланти за най-големия напредък в денталната медицина и те със сигурност са „следващото най-добро нещо след естествените зъби“.

Нормално е всеки човек, да желае да бъде лекуван, с колкото се може по добри зъбни импланти. Всеки дентален лекар хвали имплантатите с които работи и казва “това е добър имплант, защото…”. Огромна е главоблъсканицата как да се ориентираме в изобилието от “добри импланти” и дали е правилно и редно ние да вършим това.

Най-доброто създадено до момента са двучастовите, винтови, титанови импланти с конусна връзка – т.н. bone level имплантатни системи. При тях успеваемостта е в границите на 97-98%. Съвременните имплантатни системи много си приличат по конструкция, по материал, от който са произведени и по дизайн. Разбира се, всички те имат и отделни елементи, по които се различават. Те могат да бъдат:

 • Едночастови, двучастови и многочастови.
 • Имплантати за открито и покрито имплантиране.
 • Имплантати със ситна и едра стъпка на резбата.
 • Имплантати със специални настройки за задържане на опорно задръжните елементи.
 • Съвременни bone level системи и по- стари tissue level системи.

От съществено значение за здравата костно-имплантатна връзка /остеоинтеграция/ е дали титановата имплантатна повърхност е обработена и ако това е направено, как? Денталните импланти се произвеждат в различни размери – дължина и диаметър. Това дава възможност да бъде избрана най-добрата система за Вас след задълбочен клиничен анализ.

Импланти използвани в клиниката на
Дента Консулт

Системата Nobel е водеща по отношение на своите характеристики спрямо много други титулувани системи. Тя е шведска разработка, като нейното начало е поставено от бащата на съвременната имплантология проф. Брьонемарк. Призната е за система номер едно в целия свят. Само Nobel дава гаранция за своето производство и при неуспешно поставен имплант, предоставя на зъболекаря безплатно такъв за пациента с който да се проведе ново имплантиране.

Имплантите от  Nobel са особено подходящи за:

 • при възможност и необходимост от открито имплантиране
 • класическо покрито, късно имплантиране
 • имедиатно /непосредствено/ имплантиране – веднага след екстракция на зъб. Поради конусовидната форма на тялото на импланта и прогресивната, агресивна стъпка на резбата, както и различните видове диаметри / включително и единствен диаметър 3,0 мм от всички двучастови имплантни системи/. Имплантът Nobel Active е признат за най-добър в този сегмент.
 • при цялостно обеззъбяване – разработка на Nobel – All on four / поставяне на неподвижен зъбен мост само върху 4 импланта. Разработката е патент на Nobel. / тогава когато не могат да се поставят импланти в задните участъци на горната или долна челюст /

Предимствата в дизайна на имплантатите от системата Nobel Biocare са:

 1. липса на късна костна резорбция при шийката на имплантата.
 2. здрава конична връзка между имплантат и надстройка.
 3. липса на микропроцеп между имплантат и надстройка при Conical connection.
 4. прогресивна стъпка на резбата при Nobel Active / осигурява най-добрата първична стабилност на импланта /.
 5. набор от изключително разнообразни надстройки, оптимизиращи протетичното лечение.
 6. изключителна естетика – възможност за изработка на индивидуални цирkониеви надстройки в Гьотеборг / Nobel Procera /.

Подробна информация защо избрахме за Вас Nobel Biocare може да получите тук

Системата Implant Direct е швейцарска разработка. Производството е в USA.Това е нашата бюджетна система. Тя е в много добро съотношение качество / цена за съвременни bone level зъбни импланти.

Важно!!!

При желание от Ваша страна и липса на медицински противопоказания, д-р Маринов може да Ви лекува с предпочитана от Вас имплантологична система, различна от предложените две.

Нашата практика е изключително гъвкава и мобилна по отношение на предлаганите системи. Ние сме ориентирани предимно към европейските bone level системи. Защо?

Голяма част от техните предимства бяха описани по-горе, но трябва да се държи сметка и за още нещо – сървис! Това означава, съпътстваща поддръжка в годините напред – живота продължава!

Напълно е възможно при промяна на лечебния план след години или по други причини / напр. травма/ зъбния имплант да остане в коста и да се подмени само надстройката – абатмъна. Когато тяхното разнообразие е голямо и производството е гарантирано, тогава протетичната част от лечението може да бъде променена и Вие да бъдете лекувани с нов вид протезна конструкция при отдавна поставен зъбeн имплант навсякъде по света.

Според нас е много трудно, Вие да се ориентирате и да направите избор, кои зъбени импланти са добри за Вас. Това е задължение и задача на денталния лекар. Ако той мисли преди всичко за Вашето здраве и има необходимите познания, не би допуснал и най-малък компромис с избор на система и добри импланти.© 2018 DentaConsult. All Rights Reserved.